Zo vind je een technische baan die bij jou past

Het vinden van een technische baan die bij jouw past kan best lastig zijn. Grote kans dat je al wel eens hebt gekeken op een site met vacatures, bijvoorbeeld Monteur Vacatures of Werkvoorbereider Vacatures. Maar hoe weet je nou welke baan bij jou past? En hoe vind je die baan dan? In dit artikel gaan we wat verder in op het vinden van een baan die bij jou past. Zo wordt het kiezen straks hopelijk een stuk makkelijker en kan je gerichter gaan zoeken om uiteindelijk een baan te vinden die echt bij jou past en die je echt leuk vindt. Het is namelijk wel zo fijn om met plezier naar je werk te kunnen gaan.

Denk na over je kwaliteiten

Allereerst is het belangrijk om na te denken over wat nou eigenlijk je kwaliteiten zjn. Iedereen heeft wel iets waar hij/zij in uitblinkt. Benut deze dan ook vooral. Deze kwaliteiten maken je nameljik uniek en kan je goed inzetten, bijvoorbeeld bij je sollicitatie, maar ook vooral tijdens het werken zelf. Ben je technisch, maar ook goed in planningmatig werken? En kan je alles goed op een rijtje zetten en regelen? Dan zijn de Werkvoorbereider Vacatures hoogstwaarschijnlijk echt iets voor jou. Maar ben je juist goed van het sleutelen en repareren? Dan zou het een goed idee zijn om eens naar Monteur Vacatures te kijken.

Kies een baan waar je blij van wordt

Naast dat het fijn is om een baan te hebben waar je goed in bent, is het ook fijn een baan te hebben waar je blij van wordt. In principe is namelijk alles te leren. Maar als je een baan hebt die je helemaal niet leuk vindt, dan wordt het op gegeven moment wel erg vervelend om naar je werk toe te gaan. Denk bij het zoeken van een technische baan dus goed na over welk soort werk jij nou eignelijk leuk vindt. Misschien ben je wel van alle markten thuis en vind je een heleboel dingen leuk, dan is de keuze reuze. Maar misschien vind je ook juist aleen bepaalde specifiekere werkzaamheden heel leuk. Dan is het slim om gericht naar een baan waar deze veel terugkomen te gaan zoeken.

 

Plaats een reactie