Waarom een 24-uurs ongediertebestrijder inschakelen?

Kom je er tijdens het onderhoud aan je kippenhok achter, dat er zich ongedierte rond je kippenren bevindt? In dat geval kan het verstandig zijn om voor de hulp van een 24/7 ongedierte bestrijdings bridage te kiezen. Zelf ongedierte bestrijden blijkt vaak erg lastig te zijn! Dit valt onder meer te verklaren door de hoge voortplantingssnelheid van verschillende ongediertesoorten. Kijk bijvoorbeeld naar muizen en ratten! Een koppeltje muizen kan binnen een paar maanden voor een volledige familie zorgen, die de nodige overlast veroorzaakt.

Tip: om de kans op ongedierte rond je kippenhok tot een minimum te beperken, is het belangrijk om kippenvoer in de voerbak te houden. Strooi dit zo min mogelijk uit over de grond! Het zal al snel ongedierte aantrekken.

Schade als gevolg van ongedierte rond je woning

Het ongedierte kan voor veel overlast zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de ziektes die door het ongedierte verspreid worden, de schade die ongedierte veroorzaakt, enzovoorts. Schade zie je onder meer terug aan bijvoorbeeld aangevreten hout in de kippenren. Niet alleen ratten en muizen zullen het hout beschadigen. Ook de larven van torren en kevers, vaak aangeduid als houtworm, kan een ernstige schade veroorzaken. Het hout is hier hierbij lang niet altijd te herstellen, waardoor de kippenren gedeeltelijk opnieuw zal moeten worden gebouwd of verstevigd.

Zelf ongedierte bestrijden is lastig

Een 24-uurs ongediertebestrijder beschikt over de benodigde hulpmiddelen, om het ongedierte al in een vroeg stadium aan te kunnen pakken. Zelf ongedierte bestrijden is nauwelijks mogelijk, zeker rond een kippenhok. Hoe vind je de verstopplek van het ongedierte? Wat zijn de beste plekken voor het uitzetten van ongediertevallen? Enzovoorts. Daarbij kan het gebruik van bijvoorbeeld een chemische spray of muizenkorrels bijzonder gevaarlijk zijn voor je eigen gezondheid, die van je kippen en die van andere dieren. Niet voor niets is het gebruik van muizenkorrels buiten de deur verboden. Ook in huis mogen ze straks niet meer gebruikt worden.

Plaats een reactie