Waar is de ontstoppingsdienst bereikbaar?

Vind u het leuk om regelmatig zelf aan de slag te gaan in en rondom uw woning? Heeft u bijvoorbeeld eerder al een eigen kippenhok gemaakt? Wellicht wilt u ook aan de slag met een renovatie van de badkamer. Hierbij is het belangrijk dat de sanitaire voorzieningen op de juiste wijze op de afvoer in huis worden aangesloten. Het voorkomt lekkages en verkleint de kans op verstoppingen. Mocht u toch te maken krijgen met een verstopping, dan kunt u een ontstoppingsdienst inschakelen. Deze specialisten zijn door het hele land actief. Niet alleen in Nederland, maar ook bij onze buren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de LPS Ontstoppingsdienst, die is overal bereikbaar in Waregem en omstreken. Wel zo handig als u snel een vakman nodig heeft!

 

Diensten van een ontstoppingsdienst in de buurt

Een ontstoppingsdienst kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Zo kan er met een kleine camera achterhaald worden, wat de oorzaak van een verstopping in uw afvoerleidingen is. Nadat de oorzaak van de verstopping gevonden is, kan deze direct voor u worden verholpen. Ook kan een ontstoppingsdienst de afvoerleidingen eens in de zoveel tijd preventief een ontstopping uitvoeren. Een preventieve ontstopping helpt serieuze problemen rond de afvoer te voorkomen. Bij problemen kunt u denken aan een overstroming, een nare geur in ruimtes, enzovoorts.

 

Zelf een verstopte afvoer oplossen

Wanneer u de juiste hulpmiddelen in huis heeft, zou u de afvoer zelf kunnen ontstoppen. Dit doet u bijvoorbeeld met een trekveer, die u door de afvoer beweegt. Het bewegen van de trekveer maakt dat het afval in de afvoer los komt te zitten. Zorg dat u de afvoer nadien een aantal keer goed doorspoelt. Ook het gebruik van soda kan helpen. Dit werkt ontvettend, waardoor bijvoorbeeld zeep- of etensresten los komen te zitten van de afvoerwand. Een derde optie is het gebruik van een traditionele ontstopper, waarmee u de druk op de afvoer vergroot. Ook deze methode maakt dat vuil van de afvoerwand wordt getrokken.

Kijk hier ook eens: Ontstoppingsdienst Gent

 

 

Plaats een reactie