Waar dient krachtstroom precies voor?

Het gebruik van krachtstroom is in de afgelopen jaren steeds gebruikelijker geworden. Niet alleen binnen bedrijfspanden, maar ook bij particuliere huishoudens. Krachtstroom wordt onder meer gebruikt voor de stroomtoevoer naar grootstroomverbruikers zoals een oplaadpaal voor de elektrische auto, een sauna of een jacuzzi. Maakt u al gebruik van krachtstroom in huis? Krachtstroom aansluiten is niet iets wat u zelf kunt doen. U heeft hier de hulp van een elektricien voor nodig. Daarbij moet de netbeheerder u toestemming hebben gegevens, om uw woning op de krachtstroom aan te sluiten. Een elektricien zal u bij dit proces helpen.

 

Gebruik van krachtstroom binnen woningen

Voor het gebruik van de meeste elektrische apparaten is het niet noodzakelijk om een aansluiting op krachtstroom te hebben. De reguliere netstroom is voldoende voor deze apparatuur. Er zijn echter situaties waarbij krachtstroom wel wenselijk is. Denk aan de aansluiting van een grootstroomverbruiker. Ook bij het opbouwen van een groot kippenhok kan krachtstroom van pas komen. Gebruik dit bijvoorbeeld voor de verlichting in uw hok. Normale netstroom is niet altijd krachtig genoeg om de verlichting te kunnen gebruiken. U wilt voorkomen dat u regelmatig te maken krijgt met een stroomstoring. Zo’n stroomstoring is vaak het gevolg van een overbelasting.

 

Advies over het gebruik van krachtstroom

Om te beoordelen of het gebruik van krachtstroom ook voor u interessant kan zijn, is het verstandig om advies in te winnen. Een elektricien kan u van dit advies voorzien. Ook kan een elektricien u helpen, wanneer u daadwerkelijk voor krachtstroom in huis kiest. Een reguliere aansluiting, een 1-faseaansluiting, is niet voldoende om krachtstroom te kunnen gebruiken. Om die reden wordt gekozen voor een 3-faseaansluiting in huis. Kijk ook eens op internet, om te zien of dit bij het formaat kippenhok in uw tuin noodzakelijk is. Ook een netbeheerder kan u hier vaak meer over vertellen.

 

Plaats een reactie