Tips voor verbouwen achtertuin

Je hebt misschien al lang jouw huidige achtertuin en je wilt er wat aan veranderen. Maar hoe moet je aan de slag en wat heb je allemaal nodig voor die verbouwing van jouw achtertuin? In dit artikel leggen we je dat uit.

Weet wat je wil

Zoek eerst uit wat je wilt, staat er bijvoorbeeld nu een veranda en wil je die niet, of andersom? Je kan bijvoorbeeld een moodboard maken, je kan plaatjes uit een tijdschrift halen of je kan dit online verzamelen en in een document zetten. Door een moodboard te maken krijg je een visueel beeld over hoe je jouw tuin er uit wilt laten zien, je kan zo ook naar kleur en vorm kijken.

 

Vergeet het budget ook niet, wat je wil is namelijk misschien wel te duur. Pas je dan ook op je budget aan en wees vooral realistisch. Verwacht ook onverwachte werkzaamheden en hou dus altijd wat over om dingen op te vangen.

Aan de slag

Als je hebt gekozen wat je in je tuin wilt is het tijd om aan de slag te gaan. Eerst moet je een tijd kiezen wanneer je jouw tuin wilt gaan verbouwen. Als je het in het najaar doet is dat de beste keuze aangezien je in dat seizoen waarschijnlijk toch niet in de tuin zou zitten dus dan heb je er geen last van.

 

Dan is het tijd om de dingen uit je tuin te halen die je eruit wilt halen. Neem daar dan ook de goede container voor. Als er bijvoorbeeld een veranda uit moet van hout moet je een houtafval container nemen. Als alles wat je wil eruit is moet het nieuwe erin. Dit kan je zelf doen maar dit kan je ook laten doen door een hovenier of andere specialisten.

Plaats een reactie