Tips als je zelf je tuin gaan inrichten

Wanneer je de tuin wilt veranderen en anders wilt gaan inrichten is het goed om te kijken naar wat er mogelijk is. Misschien een kippenhok plaatsen of een sauna kopen ? Of toch maar een vijver en een blokhut? Er zijn zoveel mogelijkheden als het gaat om het veranderen van de tuin. Het start allemaal met het maken van een ontwerp. Bepaal wat voor jou belangrijk is om een droomtuin te krijgen. Begin met het opsommen van de tuin wensen welke je hebt. Hierna kun je kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

Veelgemaakte fouten bij het veranderen van de tuin

De grootste fout bij het veranderen van de tuin is dat er van te voren niet lang genoeg over nagedacht wordt. Het is belangrijk om de tuin op de juiste manier in te richten en te veranderen. Maak een plan en ga niet als een kip zonder kop te werk. Het zal je uiteindelijk teveel geld gaan kosten wat natuurlijk wel jammer is. Je wilt achteraf niet zeggen….had ik maar… Wanneer je niet voldoende kennis hebt is het goed om een hovenier of tuinarchitect in te schakelen.

In een paar stappen naar succes

Start met het opdoen van inspiratie voor de tuin. Doe zoveel mogelijk goede ideeën op en noteer ze. Maak foto’s en kijk hoe je het kunt toepassen in de eigen tuin. Het is ook mooi om een tuinshow te bezoeken voor nieuwe ideeën. Vervolgens is het tijd om alles goed te inventariseren. Wat is er nu al in de tuin aanwezig? Hoe is de huidige indeling? Wat bevalt juist wel en wat ook niet? Het is belangrijk om een nieuw ontwerp te maken waar je nog meer van kunt genieten. Meet de tuin ook nauwkeurig in en zorg voor de juiste maten.

Het budget

Het is belangrijk om ook het budget vast te stellen. Hoeveel geld wil je uitgeven aan de nieuwe tuin? Kijk naar de verschillende kostenposten en wat je heel graag wilt hebben en wat nog even kan wachten. Het hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer veranderd te worden. Door echter alles in één keer te doen is het mogelijk om er daarna volop van te genieten.

Maak een ontwerp

Start met het maken van een schetsontwerp. Het hoeft nog niet het definitieve ontwerp te zijn. Kijk naar de indeling, waar de planten mogen komen en ook welke decoraties en tuinmeubelen je gaat gebruiken. Het is belangrijk om de juiste veranderingen door te voeren om zo een mooie tuin te krijgen. Houd ook rekening met de zichtlijnen en hoe de tuin een verlengstuk van de woning kan zijn. Door hierop te letten wordt alles één mooi geheel.

Een succes!

Wanneer je alle stappen goed opvolgt en zorgt voor een goed ontwerp zal de tuin er magische uit komen te zien. Het zal de plek worden waar je graag verblijft. Wanneer er een goed ontwerp is, is de rest eigenlijk een peuleschilletje om te doen. Ook voor jou zijn er volop mogelijkheden. Kijk gewoon wat er kan.

Plaats een reactie