Siergrassen

Ben je op zoek naar een sterke tuinplant die weinig onderhoud vraagt en het hele jaar mooi staat? Dan zijn siergrassen een goede keuze. Geniet van het geluid van de wind dat door het gras waait, terwijl je in jouw tuin zit. De plant is zowel mooi als handig om te combineren en lege plekken in de tuin mee op te vullen. Er zijn soorten en zelfs kleuren in overvloed. De keuze is groots en de planten zijn een goede aanwinst voor iedere tuin. Vooral in het najaar, wanneer andere bloemen en planten uitgebloeid zijn, geeft siergras een prachtig beeld en veel sfeer in jouw tuin. Siergras is een vaste plant die bloeit van de zomer tot het najaar en graag op een zonnige of halfschaduw plek staan. Siergras kun je in principe het hele jaar lang planten, enkel liever niet op een dag waarop het vriest of veel regen. Het voorjaar is de allerbeste periode vanwege de warme, losse grond.

 

Varianten

Zoals al genoemd is zijn er veel varianten siergras. Van groen tot blauw en fel rood, laag of hoog en met of zonder bloemen. Er is voor iedere tuin wel een geschikte soort en de grote variatie aan soorten maakt het makkelijk om ze met andere plantensoorten te combineren. Lage siergrassen kunnen ook als bodembedekkers gebruikt worden. Zo heb je veel groen met weinig onderhoud. Hoge siergrassen zijn meer geschikt voor de grote tuin waarin ze een echte blikvanger zijn. Deze soorten kunnen tot wel 2.5 meter hoog groeien. Heb je gekozen voor de soort met bloemen, dan kun je hier in de zomer extra van genieten.

 

Het snoeien

Een groot voordeel van deze plant is dat ze bijna geen onderhoud vereisen. Voor de niet groenblijvende siergrassen geldt dat je deze één keer per jaar moet snoeien. De hele zomer en zelfs het najaar en de winter kun je het siergras gewoon laten staan zonder er iets aan te doen. Pas rond maart is het tijd om deze plant te gaan snoeien. Knip de plant af op zo’n vijf tot tien centimeter van de grond en je siergras zal snel weer nieuwe groene sprieten tevoorschijn toveren. Enkel de groen blijvende siergrassen hoeven niet gesnoeid te worden.

Plaats een reactie