Materialen voor het maken van een kippenhok

Materialen voor het maken van een kippenhok

Ben je van plan om zelf een kippenhok te maken? Dan begin je natuurlijk met een lijstje maken van alle benodigde materialen om deze vervolgens bij de lokale bouwmarkt te halen of te bestellen via internet. Via Bespaardeals bestel je met korting op Praxis.nl wat je laat besparen op de kosten van een kippenhok bouwen. Wellicht weet je zelf al ongeveer wat je allemaal nodig hebt voor een kippenhok maken, maar het is altijd goed om dit even te checken. Daarom hebben wij in dit artikelen de materialen die je nodig hebt voor het maken van een kippenhok voor je verzameld.

Kippenhok maken; de benodigde materialen

Hout

De juiste soort hout kiezen is wel het belangrijkste als je een kippenhok gaat maken. Wij adviseren om te kiezen voor geïmpregneerd hout. Je kippenhok staat waarschijnlijk buiten en zal te maken krijgen met allerlei weersomstandigheden als wind en regen. Als je lang plezier wilt hebben van je kippenhok is het verstandig om geïmpregneerd hout te kiezen. Daarnaast is water afstotend hout een aanrader.

Kippengaas

Kippengaas mag natuurlijk niet ontbreken als je een kippenhok gaat maken. Afhankelijk van het hok dat je gaat bouwen kan je bepalen hoeveel kippengaas er nodig is. Reken ook het stuk gaas mee dat je in de grond moet graven. Als je het gaas laat doorlopen in de grond voorkom je dat roofdieren bij je kippen kunnen kopen.

Isolatiemateriaal

Kippen hebben isolatie nodig tijdens strenge winters, daarom mag isolatiemateriaal in je kippenhok absoluut niet ontbreken.

Ramen

Kippen voelen zich een stuk prettiger in hun hok als deze voorzien is van ramen. Het is dan ook van belang om ramen in het hok te plaatsen. Zorg voor waterdicht en winddichte ramen. Ook is het handig als het raam open en dicht gezet kan worden, zo kan je in de zomer het raam open zetten voor extra verkoeling.

Plaats een reactie