In bezit van een kippenhok? Lees deze tips voor ongediertebestrijding

In bezit van een kippenhok? Lees deze tips voor ongediertebestrijding

Een zak voer of een open voerbak in een kippenhok kan al gauw ongedierte aantrekken die kippen veel stress kunnen bezorgen. Aangezien ongedierte de kippen kunnen verwonden of zelfs kunnen opeten, leggen we je graag uit waarom ongediertebestrijding in een kippenhok van essentieel belang is.

 

De risico’s

Een muis hoeft niet erg te zijn, aangezien kippen deze zelf kunnen doden. Daarom lijkt ongediertebestrijding overbodig. Echter, muizen vermenigvuldigen zich erg snel waardoor je al gauw te maken krijgt met een plaag. Kippen krijgen van meerdere muizen stress. Bovendien kunnen ziektes en bacteriën worden overgebracht. De ziekteverwekkende bacteriën worden via de urine en uitwerpselen van muizen of ratten verspreid.

Mocht je last hebben van ratten, wil je hier zo snel mogelijk van af zijn. Ratten zijn, net als muizen, een bron van bacteriën. Virussen en ziektes kunnen zo worden overgebracht. Bovendien kunnen ratten eieren of zelfs een kuiken stelen. Dit zijn gemakkelijke prooien voor ratten.

Daarnaast levert het ook nog eens veel stress op, wat niet goed is voor de gezondheid van de kippen. Een kip met stress kan je kan je herkennen aan het verlies van veren. Dit kan zelf worden gedaan of door andere kippen. Ook zal de kip minder eetlust hebben en zal er minder of zelfs geen eieren worden gelegd.

 

Tips om ongedierte te voorkomen

Ratten en muizen worden gelokt door een smerig kippenhok en de geur van voedsel. Zorg daarom voor een schoon kippenhok en dat ongedierte niet bij het voedsel kan. Dit zal de kans op ongedierte verkleinen. Daarnaast is het ook handig om alle gaten en kieren zoveel mogelijk te dichten. Wist je dat een muis voldoende heeft aan een gat van een halve centimeter? Check daarom alle plafonds, vloeren en wanden zodat elke toegang wordt afgesloten. Plaats je kippenvoer in een ton en maak gebruik van speciale voerbakken. Of voer de kippen ’s ochtends en zorg dat al het voer wordt opgegeten. Hierdoor valt er voor ongedierte niets te halen. Mocht je ondanks deze tips toch last krijgen van muizen of ratten. Overweeg dan om de ongediertebestrijding te bellen.

 

Plaats een reactie