Hoe lang duurt het om een huis van 100m2 schilderen?

Het schilderen van een huis kan veel tijd kosten. We proberen u hier een indruk te geven van de tijd die het ongeveer kost om een huis van 100m² te verven. Heeft u uw huis gebouwd of heeft u net een huis van 100 m² gekocht en moet u schilderen? Bereid u dan voor op een grote klus. We lopen het risico u te demotiveren door u stap voor stap uit te leggen hoe lang het duurt, maar we willen u toch deze informatie geven want na het verven van het huis is het resultaat fantastisch! Het is het werk zeker waard! Er moet echter worden opgemerkt dat de tijd afhangt van het te leveren werk: een nieuw huis zal minder tijd kosten omdat de gipsplaten nieuw zijn en vooraf schuren is dan bijna niet nodig. Een oud huis daarentegen moet mogelijk worden geschuurt en het vocht op de muren moet eerst worden behandeld voordat er geverfd kan worden. Het hangt dus allemaal af van het type huis of appartement.

 

Stap 1: voorbereidingen

 

De eerste stap is om de niet te verven ruimtes van het huis te beschermen. Voor een nieuw onbewoond huis, breng gewoon een plastic film op de grond aan en plak het vast, het beschermt dan deuren, ramen en elk ander element dat beschadigd kan raken (stopcontacten, gootsteen, radiatoren, knoppen voor verlichting, thermostaat etc.). Voor een bewoond huis of appartement is het noodzakelijk om de kamers op te ruimen, de vloeren te bedekken en meubels te beschermen om verfspatten te vermijden. Geschatte tijd: tussen 1 en 2 dagen.

Stap 2: voorbereiding van het oppervlak

 

De tweede stap is om te beginnen met het schuren en gladmaken van de muren en plafonds, het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er geen imperfectie zichtbaar is omdat de verven de schade aan de muur of het plafond niet kunnen verbergen. De verf zal alleen de verschillen in tinten bedekken maar maskeert bijvoorbeeld geen holle of een slecht geschuurd oppervlak. Als een vochtbehandeling tegen schimmel nodig is, duurt het drogen 1 tot 2 dagen. Houd er rekening mee dat als de muur moet worden schoongemaakt, worden gedroogd en vervolgens geschuurt, dit enkele dagen kan duren. Geschatte tijd: tussen 2 en 4 dagen

Stap 3: afbakening en schilderen

 

Zodra het nodige is gedaan voor het afdekken, zijn de oppervlakken klaar om te worden geverfd. Hoe meer kleur u gebruikt, hoe meer tijd er verstrijkt. We beginnen altijd met wit en eindigen met kleur. Het duurt één tot twee dagen om te drogen tussen twee lagen. Geschatte tijd: tussen 7 en 8 dagen inclusief drogen.

 

De totale tijd om een ​​huis van 100 m² te schilderen

 

De geschatte tijd is maximaal 14 dagen om alle ruimtes van het huis of appartement te verven en door rekening te houden met de toepassing van verschillende kleuren en een goede voorbereiding. Deze deadline kan worden verkort door met meerdere personen te zijn. Een dag voorbereiding kan voldoende zijn als meerdere mensen helpen, evenals met het verven. Deze deadline wordt slechts gegeven als indicatie: elk huis en elk schilderproject is anders. U kunt bij ons gemakkelijk verf online kopen en wij staan klaar voor al uw vragen over welk type verf u het beste kan kopen.

 

Plaats een reactie