Hoe kom je aan kachelhout?

Een heerlijke kachel in de woning die zorgt voor warmte in de koudere dagen of als je op zoek bent naar een manier waarop je het lekker knus kan maken in een hutje. Een haard is dan haast niet te missen. De haard geeft natuurlijk niet alleen warmte af, maar geeft ook een hele andere sfeer aan de kamer waarin het geplaatst is. Een haard zal niet vanuit zichzelf gaan branden. Hier heb je natuurlijk brandhout of kachelhout voor nodig. Maar hoe kom je aan kachelhout?

Zelf kachelhout hakken

Heb je een eigen bos of heb je bomen in de tuin? Dan kun je aan brandhout komen door het zelf te snoeien of te hakken. Let op dat je een kapvergunning nodig hebt om een ​​boom te hakken.

 

Kachelhout verzamelen is arbeidsintensief. Het bespaart je veel geld omdat je geen kachelhout hoeft te kopen. Een andere manier om aan brandhout te komen, is door de bomen van anderen te snoeien of te kappen. Regelmatig vragen mensen op internet of iemand gratis een boom wil kappen en snoeien in ruil voor het hout. Als je handig bent, is dit een goede manier om op een goedkope manier kachelhout te krijgen.

Kachelhout kopen

Kachelhout kopen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheid, omdat niet iedereen in staat is om kachelhout te hakken. Kachelhout hoeft ook zeker niet duur te zijn. Je komt wel vaak houtblokken tegen bij een benzinepomp. Dit is meer het alternatief waar je gebruik van kunt maken wanneer je even snel een blok hout nodig hebt voor in de haard. Dit is zeker niet het goedkoopste alternatief omdat je voor dit soort blokken vaak aardig wat betaald. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in hout en met name in kachelhout. Een voorbeeld is www.haardhout-goldenflame.nl. Via www.haardhout-goldenflame.nl kom je uit op de uitgebreide website van het bedrijf en kun je naar hartenlust kachelhout shoppen. De belangrijkste eigenschappen van het hout van het bedrijf is dat het van zeer goede kwaliteit is en dat de blokken rustig en efficiënt opbranden. Zo kun je langer genieten van de haard en zul je ook geen hinder ondervinden tijdens het branden van de haard. Geniet tijdens de koude dagen van de heerlijke warmte van de haard of maak het extra knus in de woonkamer.

Plaats een reactie